Encara que Andorra tot just emprèn el camí del desenvolupament sostenible, ja ha creat un saló en el sector, el Saló Pirineu Sostenible. Aquesta cita mostra el nivell de sensibilització del conjunt dels actors i fa palesa la voluntat d’inscriure el país en un procés que li permeti afrontar les qüestions clau del futur.

És un saló precursor especialitzat en el desenvolupament sostenible de la mitjana i alta muntanya. Es tracta d’una cita anual, que vol convertir-se en una referència en l’eix pirinenc, per ajudar els diversos professionals del sector a reunir-se i compartir les seves experiències.

Així doncs, el 6 i 7 d‘octubre va tenir lloc la segona edició del Saló Pirineu Sostenible a la Massana, Andorra. Es van desvelar novetats en el sector del desenvolupament sostenible; en el camp dels transports, per exemple, van haver-hi demostracions de patinets elèctrics d’autobalanceig, vehicles i furgonetes elèctriques, vehicles híbrids i vehicles solars.
El Saló, que va registrar entre 400 i 500 visitants, va ser tot un èxit. Cal destacar les millores amb relació a la primera edició, com la utilització d’espais nous. Tot s’ha previst per respectar la carta ètica del Saló, que proposa utilitzar únicament espais i elements existents.

Cal subratllar que l’organització del Saló vol convertir-se en una organització 100% sostenible (impressions limitades, acreditacions reutilitzables, bolígrafs biodegradables, punts de recollida selectiva, mobiliari de cartró,…). En la propera edició, s’afegiran punts de recollida de les acreditacions, s’utilitzarà vaixella biodegradable per a les pauses cafè i moltes més novetats.
El Saló segueix buscant un lloc privilegiat i, per a les properes edicions, preveu col·laboracions noves (escoles d’arquitectes i d’enginyers, ajuntaments i administracions del país i regions limítrofes) i la creació d’una plataforma d’intercanvi d’informació transpirinenca per afavorir-ne el desenvolupament.

Per saber-ne més, accediu al lloc web de Pirineu Sostenible.