El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha publicat la 6a edició del Butlletí Anual d’Indicadors Climàtics (BAIC-2012), un informe elaborat anualment que té com a objectiu proporcionar una imatge del comportament del clima en el context de la variabilitat i el canvi climàtic.
La novetat més important d’aquesta edició ha consistit en la inclusió, per primera vegada, de dades de l’extrem nord dels Pirineus (vessant francès). En total, s’han incorporat vuit sèries addicionals: Andorra la Vella – Central i Engolasters (Andorra), Perpignan, Port-Vendres, Formiguères, Aulos i Le Mas-d’Azil (Languedoc-Roussillon), i Bagnères de Luchon (Midi-Pyrénées). Aquestes noves dades han permès millorar els resultats de l’homogeneïtzació en les sèries catalanes i d’Andorra localitzades dins d’aquest àmbit.

Això ha estat possible gràcies a la participació del SMC en el projecte Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC), juntament de la Universitat de Saragossa (Departament de Geografia), el Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (CENMA), Météo France, i l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Més informació aquí