Més de 130 joves, amb edats compreses entre els 12 i els 25 anys i repartits en 16 grups, s’han inscrit en el concurs «Limitis Fòrum, els joves proposen solucions», el termini d’inscripció del qual finalitzava el passat 15 d’abril.
Els joves que participen en aquest certamen de microvideos sobre la crisi a Europa, finançat per la Comunitat de Treball dels Pirineus, procedeixen d’Errenteria, Vitòria, Urnieta, Arrasate, Baiona, Pamplona, San Sebastià, Uharte i Deba.
Una vegada inscrits, cada grup ha rebut un dossier pràctic amb dinàmiques que faciliten el procés de reflexió i debat, així com un manual tècnic per a la realització del microvídeo. Després de les sessions de reflexió i anàlisi, els grups es troben ja en la fase d’elaboració dels vídeos, el termini de presentació del qual finalitza el 31 de maig.
Després, el mes de juny, tindrà lloc a Hendaia una gala final en què es visionaran les creacions i se celebrarà el lliurament de premis.

Un projecte transfronterer de participació juvenil

"Limitis Fòrum, els joves proposen solucions" és un projecte que busca facilitar espais de reflexió als joves i donar-los veu sobre els fenòmens que succeeixen al seu voltant. Arit Toxicomanies, Hezizerb Elkartea, IRSE’N Alava i CPIE Littoral Basque, coordinats per la Asociación Navarra Nuevo Futuro, són les entitats que han posat en marxa aquest concurs transfronterer, que va ser guardonat amb el Premi Joventut 2012 de la CTP.
El certamen comptarà amb dos premis: una estada d’aventura pel grup guanyador de cada banda de la frontera i un premi del públic, atorgat pels assistents a la gala final que se celebrarà a Hendaia.

Coneix el bloc del projecte