El 16 de juny es va celebrar a Jaca un Comitè de Seguiment del Programa Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA 2014-2020). Fou la primera reunió del Comitè des que el programa fou aprovat per la Comissió Europea el 19 de maig de 2015
En aquesta trobada, es van aprovar diverses qüestions que permetran la posada en marxa del programa. Una de les decisions adoptades fou que la primera convocatòria de projectes es llançarà el 10 de setembre de 2015 i els projectes disposaran de dos mesos per dipositar-ne les candidatures.

Aquesta convocatòria s’obre amb una dotació FEDER de 71,2 milions d’euros que suposen el 40% del pressupost del Programa. En aquest sentit, diversos documents de treball estan disponibles properament, previsiblement a finals de juliol, perquè els actors interessats en presentar projectes en aquesta primera convocatòria puguin consultar-los. Fins aleshores, el nou programa, que s’organitza en cinc eixos temàtics i deu objectius específics, està disponible aquí (FR i ESP).

En la reunió, es van assolir acords importants com en el nomenament dels coordinadors territorials del programa: Generalitat de Catalunya per a la zona est, Govern d’Aragó per a la zona centre i Departament dels Pyrénées-Atlantiques per a la zona oest. A més, es van aprovar els reglaments interns del comitè de seguiment així com del comitè de programació que estableixen les competències, composició, funcions i tipus de decisió d’ambdós òrgans.

També es va acordar que el seminari de llançament del programa se celebrarà el 29 de setembre a Saragossa. Properament, es publicarà informació sobre el contingut d’aquest seminari així com les dades pràctiques del mateix.

Pel que fa al programa operatiu de cooperació territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA) 2007-2013 encara vigent, el comitè de seguiment va donar el seu vist i plau a l’informe anual 2014 que en els propers dies s’enviarà a la Comissió Europea per a la seva aprovació definitiva.

Apunta aquestes dates a la teva agenda!
10 de setembre: llançament de la 1a. convocatòria de projectes del POCTEFA 2014-2020.
29 de setembre: seminari de llançament del programa POCTEFA 2014-2020, a Saragossa.