La Ciutadella de Pamplona acull quatre concerts del Festival de Jazz al Carrer, organitzats per l’Ajuntament de Pamplona i que es beneficien de l’acció del Programa Fortius relatiu a la dinamització cultural de les muralles de la ciutat.

El Projecte Fortius, cofinançat en un 65% pels Fons FEDER mitjançant el Programa POCTEFA, pretén incrementar l’atractiu turístic del patrimoni fortificat de Pamplona i Baiona. Un dels seus eixos d’acció és el disseny de programes culturals i ofertes vinculades a les muralles amb l’objectiu d’intentar atraure una part del turisme que tenen la costa i la muntanya. Per això, es treballa de manera conjunta en el disseny de programacions culturals i artístiques en l’entorn de les fortificacions que combinin l’art, la gastronomia i les activitats lúdiques, com ara el Festival de Jazz al Carrer.
Segons l’Ajuntament, cap de fila del Projecte Fortius, la idea al llarg d’aquestes quatres sessions és la d’interpretar programes diversos, adreçats a tot tipus de públic, amb estils de música variats. El programa va començar el 27 de maig a les 12.30 hores a la Ciutadella i les actuacions següents tindran lloc els divendres 1, 8 i 22 de juny a les 20.15 hores.