L’Assemblada Generala de l’Associacion europèa dels Elegits de Montanha* aurà luòc lo 3 de febrièr de 2011 e serà consacrada als subjèctes europèus prioritaris actualament pels territòris de montanha.

En mai de la partida estatutària e la mesa en plaça del novèl Ofici executiu, aquela Assemblada generala jos la novèla presidéncia de Miguel Angel Palacio Garcia veirà l’organisacion d’una taula ronda sus la valorisacion dels servicis eco-sistémics en montanha al moment de la matinada.

Los debats de l’aprèp miègjorn comanceràn per un debat sus las oportunitats ofèrtas per lo 5e rapòrt sus la coesion economica, sociala e territoriala. De mai, lo Comissari Michel Barnier intervendrà sul tema de la relança del Mercat unic e l’enjòc dels Servicis d’interès general dins las regions a andicap natural permanent.

L’aprèp miègjorn, un seminari serà organisat en collaboracion amb l’Intergrop «Montanhas, isclas e regions a fòrça fable densitat de populacion » del Parlament europèu. Dins un primièr temps, serà debatut del futur de la politica de coesion amb, entre autre, Danuta Hübner, presidenta de la Comission REGI del Parlament europèu e anciana comissari en carga de la politica regionala.
Michel Barnier, Comissari europèu en carga del Mercat interior e dels servicis, intervendrà sul tema : « Mercat unic, Servicis d’interesses general e regions a andicap natural permanen ».

* La CTP es partenària de l’AEM, avem una convencion amb sa filiala francesa.