L’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic va participar el passat 30 de març al taller organitzat per ADECUARA. L’objectiu d’aquest taller era avançar en el disseny de l’estratègia local al voltant de la qual s’articularà el Programa de Desenvolupament Rural Leader 2014-2020.
L’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic va participar el passat 30 de març al taller ‘Sector agroramader, forestal i agroalimentari’ organitzat per ADECUARA (Asociación para el Desarrollo Integral de la Cuna de Aragón).

L’objectiu d’aquest taller era avançar en el disseny de l’estratègia local al voltant de la qual s’articularà el Programa de Desenvolupament Rural Leader 2014-2020 a les comarques de La Jacetània i l’Alt Gàllego. Els assistents al taller (col•lectius, organismes i particulars) van assenyalar les debilitats i fortaleses del territori per ajudar a fixar els objectius del futur programa.

Eva García-Balaguer, coordinadora de l’OPCC des de mitjan març, va centrar la seva intervenció en la necessitat de defensar i fer valdre la riquesa natural de la frontera pirinenca. "M’agradaria que encara quedessin glacials als Pirineus l’any 2040. El canvi climàtic i la necessitat d’adaptació dels territoris ha de ser un pilar fonamental en les estratègies de desenvolupament local", va defensar la responsable de l’Observatori Pirinenc davant dels assistents.

ADECUARA té previst organitzar més tallers participatius en les pròximes setmanes per comptar amb el nombre més gran possible d’aportacions: "Tenim l’oportunitat d’imaginar com volem que sigui el nostre territori en un futur, és el moment de decidir què podem fer per avançar en aquesta adreça i volem que sigui un procés molt participatiu", assenyalen des de l’associació gestora del programa LEADER a la regió.