D’aquesta manera, el Centre de Cooperació Transfronterera HP-HP adquireixi una eina de cooperació dotada de personalitat jurídica pròpia i autonomia financera.
El dilluns 3 de novembre, els màxims responsables de la Diputación de Huesca i del Conseil Général des Hautes-Pyrénées, Antonio Cosculluela i Michel Pélieu, van subscriure formalment l’acord pel que es constitueix l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) ‘Huesca Pirineos-Hautes Pyrénées’ (HP-HP).

L’AECT ‘Huesca Pirineos-Hautes Pyrénées‘ és una nova eina de cooperació a nivell comunitari que facilitarà l’aparició i el desenvolupament de projectes de cooperació territorial més eficients des de la perspectiva de la programació de fons europeus per al període 2014-2020. D’aquesta manera, el Centre de Cooperació Transfronterera HP-HP adquireixi una eina de cooperació dotada de personalitat jurídica pròpia i autonomia financera.

La idea expressada per ambdós socis se centra en “transformar el Pirineu Central en un àmbit de cooperació econòmica” en el que la Diputación Provincial de Huesca i el Département Hautes-Pyrénées treballin junts per a fomentar l’economia, mobilitzar les empreses culturals i donar suport a sectors estratègics com les TICs, l’agroindústria, els serveis i el turisme. El Centre de Cooperació Transfronterera HP-HP es va posar en marxa dins del marc del projecte POCTEFA HP-HP, l’objectiu principal del qual era potenciar i consolidar el sector turístic al territori transfronterer del Pirineu Central.