El poble de Chambéry acollirà les Jornades Europees de la muntanya 2012, que tindran l’objectiu de dialogar sobre les condicions i opcions existents per explotar l’atractiu potencial que representen els territoris de muntanya per als joves. Com les anteriors, aquesta edició pretén ser l’esdeveniment més important de l’any en l’agenda política europea dels actors de la muntanya.

Les zones de muntanya comporten uns avantatges molt importants en termes de qualitat de vida: intercanvis comunitaris especialment intensos, una rica cultura tradicional, l’accés a un medi conservat i activitats de lleure, així com una gran quantitat d’oportunitats de feina diferents. Però aquests espais sovint representen una imatge passada de moda, sovint poc dinàmica, o diversificada. D’aquesta manera, les qüestions clau de cara a les Jornades per a la joventut són “Com aconseguir que els joves es quedin en zones de muntanya? Com aconseguir que s’instal•lin en aquesta zona quan acaben els seus estudis, i com atreure a altres joves, sols o amb la seva família, procedents d’altres territoris, a les nostres regions de muntanya?”
Les jornades proporcionaran als participants coneixements i una oportunitat per al diàleg sobre les dificultats i les bones pràctiques que hagin dut a terme davant de problemes específics i polítiques sobre la joventut a la muntanya.
Per a més informació, us convidem a visitar la pàgina web d’EuroMontana. En aquesta pàgina hi trobareu tant fullets, com la programació i el formulari d’inscripció.