Acte – 14 de gener de 2010
TOLOSA –l’Alta Garona – Migdia-Pirineus
L’escalfament climàtic és una de les preocupacions principals dels actors del massís pirinenc. En un segle ha desaparegut el 65% de les glaceres de les nostres muntanyes. Cal que reaccionem ràpidament.

Amb motiu del Consell Plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus que va tenir lloc el mes d’octubre, la presidència Migdia-Pirineus va proposar la creació d’un Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic.

La idea és agrupar els coneixements disponibles sobre les evolucions climàtiques per passar a l’acció i fer que les polítiques existents en la matèria siguin més coherents.

Els territoris de la CTP ja disposen de competències excel·lents en l’àmbit del medi ambient i l’escalfament climàtic: Météo France, l’Escola Nacional de Meteorologia de Tolosa, el pol mundial de competitivitat Aigua de Montpeller o fins i tot l’Oficina del Clima de Barcelona i el Centre Pirinenc de l’Ecologia de Jaca són algunes de les estructures amb què pot comptar l’Observatori per posar en pràctica els seus objectius.

Aquesta eina de cooperació científica es posarà en marxa de manera oficial el 14 de gener a Tolosa, en presència dels membres de la Comunitat de Treball dels Pirineus i d’estructures col·laboradores identificades en el territori.

Aquesta jornada també permetrà reunir, per primera vegada, el comitè científic encarregat de promoure la reflexió sobre aquest Observatori, presidit per Jean Louis-Etienne, metge i explorador francès, i format per experts de diferents àmbits, com l’agricultura i el bosc, la climatologia (meteorologia, glaciologia), els riscos o el turisme i l’economia.

Descargar la invitacion  o  Inscripcions
Programa

Intrevista video de Jean-Louis Etienne

Intrevista video de Pierre René

Intrevista video de Jean-Luc Dupouey

Intrevista video de Serge Planton

1bd_invit_ctpregion.pdf