El projecte GUSAPIR va ser programat en la tercera convocatòria del POCTEFA 2007-2013.
El projecte GUSAPIR, un dels últims aprovats en la tercera convocatòria del POCTEFA 2007-2013, va arrencar durant les festes de Nadal amb l’organització d’uns tallers gastronòmics infantils. L’objectiu consistia a donar a conèixer els sabors i productes pirinencs als més petits.

Al voltant de 200 nens van participar a les diferents sessions que es van celebrar els dies 26, 27 i 28 de desembre, així com els dies 2, 3 i 4 de gener, en l’espai “Saborea Puerto Venecia”, a Saragossa. Els assistents van tenir l’oportunitat de convertir-se en xefs per un dia i de delectar després al seus pares amb les seves creacions: una broqueta de ternasco, verdures i fruites de la zona transfronterera amb la figura d’un ratolí, i un batut de iogurt.

El projecte GUSAPIR persegueix la promoció del gust i els sabors dels productes locals del Pirineu i l’impuls d’un sector agroalimentari de qualitat. Aquest projecte va ser programat l’octubre de l’any 2014 i en ell participen la regió de Midi-Pyrénées i les comunitats de Navarra, Aragón i La Rioja.