MONTPELLER – Llenguadoc-Rosselló
Seminari – del 28 al 31 de març de 2010
El Corum de Montpeller acull del 28 al 31 de març de 2010 la conferència mundial “Recerca agrícola per al desenvolupament”.

L’objectiu d’aquest gran debat és reflexionar sobre les estratègies de programació de la recerca agrícola per al desenvolupament i articular-les i mobilitzar les principals parts implicades del sistema de recerca agrícola internacional.

Es preveu l’assistència d’uns 500 participants procedents d’un centenar de països del Nord i del Sud (centres de recerca del Sud i internacionals, finançadors de la recerca per al Sud, representants de governs, d’organitzacions internacionals, de fundacions, etc.).

Programa provisional de la conferència:

Data
Tema principal de la jornada
28 de març de 2010
Intervenció de responsables d’alt nivell en defensa de la recerca agrícola internacional, la innovació i l’intercanvi de coneixements.
29 de març de 2010
Resultats dels debats regionals del 2009, principals reptes del desenvolupament, funció i impacte potencial de la recerca: estratègia i prioritats.
30 de març de 2010
Eines i intercanvis necessaris perquè la recerca tingui més impacte en el desenvolupament: aportacions de la recerca, noves col·laboracions, estudi prospectiu, funció dels països emergents, formació (jornada coordinada per França i els seus col·laboradors europeus).
31 de març de 2010
Possibles solucions i vies per aconseguir els objectius. Com treballar millor plegats, totes les parts implicades: debat sobre el pla d’acció, l’organització i la direcció.

La jornada, coordinada per França i els seus col·laboradors europeus, es desenvolupa a partir dels temes següents:
· Diàleg entre joves investigadors sobre la innovació i la integració
· Open science: alguns exemples de noves recerques d’interfície
· Mitjans per a una millor recerca en col·laboració
· Estudis prospectius per aclarir les decisions estratègiques
· Nova funció dels països emergents en la recerca agrícola internacional
· Reforçament de les capacitats en recerca agrícola per al desenvolupament
· Lliurament del primer premi Louis Malassis d’investigació

També es presenta una exposició permanent dedicada als Reptes del Desenvolupament en el Mediterrani.
Oberta durant tota la conferència, l’exposició permetrà il·lustrar, a través d’exemples concrets centrats en la conca mediterrània, els grans reptes actuals en matèria de desenvolupament agrícola i alimentari (gestió de l’aigua, fertilitat i erosió del sòl, evolució de l’alimentació amb relació a la nutrició i la salut, augment de les produccions agrícoles amb una contribució en el desenvolupament sostenible, interaccions entre agricultura, biodiversitat i medi ambient).

Informació pràctica

Contacte
Yves Savidan, Agropolis International
Tel.: +33 (0)467047569
Correu electrònic: gcard@agropolis.fr

Lloc web