Els dies 7 i 8 de febrer de 2013 se celebrarà, a Bordeus, el Fòrum Edifici Sostenible 2013: “Rehabilitació i Densificació urbana”. ESKAL EUREKA aprofitarà aquesta ocasió per proposar als participants una visita a l’edifici ENERTIC (Sant Sebastià) el dia 9 de febrer, com a clausura del Fòrum. Aquest edifici està dedicat a les empreses del sector de les energies renovables i de l’eficiència energètica. Així mateix, es donarà a conèixer el clúster Energies renovables de Foment de Sant Sebastià (Agència per al desenvolupament sostenible de la ciutat).
De fet, Foment Sant Sebastià és el cap del projecte Enertic, cofinançat en un 65% per Fons FEDER a través del POCTEFA. Amb els seus dos socis, ESKAL EUREKA i l’Ajuntament de Sant Sebastià, treballen en el projecte ENERTIC, per al desenvolupament de les energies renovables i de l’eficiència energètica a la regió transfronterera, recolzant i catalitzant les dinàmiques de cooperació transfronterera en aquest camp.

El centre de recursos ENERTIC, serà el primer edifici de la ciutat de Sant Sebastià que s’aproximi a les “Emissions zero”, gràcies a un avançat disseny arquitectònic bioclimàtic. Els serveis, les metodologies i les eines de treball col•laboratiu que seran proposats pel clúster francès ESKAL EUREKA, arran de l’obertura del centre, permetran donar resposta a les necessitats de les empreses, centres de recerca, estudis d’enginyeria, etc. del sector transfronterer per fer de la innovació un factor clau de la seva competitivitat.

Així doncs, el 9 de febrer es donarà a conèixer el clúster Energies renovables i eficiència energètica de Foment de Sant Sebastià. Posteriorment, tindrà lloc un debat sobre els clústers i els models de cooperació amb l’objectiu de desxifrar les pistes d’acció per mobilitzar les col•laboracions investigació-empresa. A més, s’organitzarà una visita a l’edifici Enertic. La singularitat del disseny de l’edifici i el seu caràcter bioclimàtic són dues característiques fonamentals que el converteixen en un centre de d’innovació de referència.

La visita permetrà descobrir aspectes tècnics d’aquesta construcció, així com intercanviar opinions sobre els innovadors serveis desenvolupats pel clúster Eskal Eureka, dedicats a les empreses del sector.

Per a més informació: www.enertic.eu

L’edifici Enertic en vídeo