El dijous 14 d’octubre, a Foix (Arieja), Augustin Bonrepaux, president del Consell General de l’Arieja, va presentar oficialment el projecte europeu Res’Pir en presència de Marc Carballido, vicepresident de la regió Migdia-Pirineus, encarregat de la muntanya i de les cooperacions transpirinenques, i president delegat de la CTP.

Amb el cofinançament del Programa Operacional de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA), Res’Pir (Réseau Pireneo) treballa per implantar un procediment de qualitat per a un turisme actiu i sostenible en l’espai pirinenc transfronterer.

Està format per una xarxa d’actors públics i privats de les activitats a l’aire lliure en els dos territoris col·laboradors: l’Arieja i la zona de Girona, a Catalunya.
El Consell General, cap de fila d’aquesta cooperació, va acollir-ne els col·laboradors: l’ADT (Agència de Desenvolupament Turístic d’Arieja-Pirineus), la Universitat Tolosa Le Mirail, el CETIA, l’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona.

La reunió del 14 d’octubre va permetre tractar qüestions clau (accions conjuntes de formació, pla de comercializació d’una oferta turística comuna, pla de marketing concertat,…).