El 30 d’abril, la localitat navarresa de Burgui, amb 300 habitants, acull més de 10.000 persones arribades per celebrar i viure el vintè aniversari de la Fiesta de la Almadía. Amb la celebració anual del Día de la Almadía es posa en escena l’arriscat i sacrificat ofici de raier.

No us podeu perdre l’impressionant descens de dos o tres rais en un recorregut aproximat de 5 km, a més de tota una sèrie d’actes culturals, musicals o tradicionals que completen la jornada festiva (concerts, actuacions teatrals, danses regionals, mercat medieval, tallers infantils, àpats populars exposicions, exhibicions, etc.).

L’esdeveniment s’inscriu en el projecte 2011, l’Any dels Pirineus i, juntament amb la CTP, es presentarà a la segona convocatòria del POCTEFA per obtenir un cofinançament FEDER del 65%. Amb aquest finançament es portaran a terme diversos actes excepcionals a Burgui, previstos per al Día de la Almadía i en dates prèvies a la festa (diversos actes durant la Setmana Santa com a antesala del Día de la Almadía), i l’oportunitat de poder reobrir el Museo de la Almadía, tot plegat amb una programació especial pirinenca que ens convida a (re)descobrir i celebrar els Pirineus.

 Més informació:
www.pyrineo.eu
http://www.almadiasdenavarra.com/