Lo 30 de Setembre e lo 1er d’octobre de 2010, a Tornai, vila belja situada al centre de la zòna de cooperacion del programa Interreg France-Wallonie-Vlaanderen e membre de la primièra Eurometropòla (Lila-Kotrijk-Tornai), aculhirà la Conferéncia sus la Cooperacion territoriala europèa.

Rampelam que l’objectiu europèu de Cooperacion territoriala es lo tresen pilièr de la politica de coësion, al meteis titol que la Convergéncia territoriala, la Competitivitat regionala e l’Emplec.

Aquela conferéncia associarà l’ensems dels actors europèus de la Cooperacion territoriala, que los representants dels 71 programas Interreg que balharàn un còp d’uelh de las realisacions concrètas en la matièra.

Al moment d’aquel eveniment serà celebrat lo 20ème anniversari de la Cooperacion territoriala : l’ocasion de rampelar l’origina d’aquela initiaciativa europèa, las escomessas e los obstacles que l’enrodan aital son apòrt en matièra de coësion europèa. 

Inscrit dins l’encastre dels Open Days de 2010, aquelas doas jornadas d’escambis reüniràn d’expèrts e de politicas europèus, nacionals, regionals e locals per fin d’abordar mai d’un subjèctes e notadament l’avenir de la Cooperacion, l’estrategia UE de 2020, l’optimisacion dels programas Interreg e la revision del reglament sul GECT.

 

Per mai d’informacions, rendetz-vos sus Internet.