El passat 7 de novembre es va atorgar, dins del marc del XXXI Consell Plenari de la CTP, el Premi Joventut de la CTP 2013 al projecte “Els oficis de les estacions transpirinenques”, l’objectiu del qual és ajudar a la integració professional dels alumnes del projecte en els oficis relacionats amb les estacions d’esquí i termals.

Enguany, el Premi Joventut de la CTP va ser per al projecte “Els oficis de les estacions transpirinenques”, un projecte de cooperació transfronterera en la zona dels Pirineus per a la integració dels joves en el món laboral a través dels oficis relacionats amb les estacions d’esports d’hivern i els centres termals d’aquest territori.

El Lycée des Métiers Joseph Marie Jacquard de Midi-Pyrénées lidera aquest projecte de cooperació transfronterera que inclou com socis tres centres d’ensenyament d’Aragó (I.E.S Siglo XXI de Pedrola, I.E.S. Bajo Aragón de Alcañiz i CPIFP Innovación Pirámide d’Osca). El seu objectiu és convertir-se en un referent per a la formació de treballadors en oficis relacionats amb el turisme termal i els esports d’hivern als Pirineus.

El Premi Joventut de la CTP està dotat amb 10.000€, quantitat que serveix per acompanyar la implantació d’un projecte de cooperació transfronterera a favor de la joventut.

Aquest any s’ha concedit només un Premi de la CTP, el Premi “Joventut”, ja que el premi corresponent a la secció “Actors dinàmics” va ser declarat desert.