Refbio, la Xarxa Transfronterera de Recerca Biomèdica dels Pirineus, va ser presentada a Brussel•les com a exemple de bona pràctica en cooperació transfronterera en el marc de la celebració de la XIII Setmana Europea de les ciutats i regions. El projecte va ser finançat pel POCTEFA 2007-2013 i actualment està preparant la seva segona fase

Marisol Fragoso, directora de gestió de Navarrabiomed –entitat que lidera el projecte- va participar en el taller dedicat a “L’impacte creixent de la innovació sanitària en les economies regionals”, on va donar a conèixer els èxits i resultats dels primers anys de posada marxa de Refbio a representants de la Comissió Europea i a responsables d’altres iniciatives europees en l’àrea de la salut. La xarxa ha engegat 18 projectes de recerca en què han participat 2.000 investigadors.

Així mateix, Fragoso va aprofitar per avançar algunes de les novetats i reptes que l’entitat i els seus socis abordaran en la segona fase del projecte que presentaran a les convocatòries del POCTEFA 2014-2020. En donar continuïtat al projecte, les entitats que ho integren pretenen potenciar la col·laboració, afavorint la innovació, transferència i explotació de resultats d’R+D cap a les empreses i clústers.

La xarxa, liderada per Navarrabiomed – Fundació Miguel Servet, va ser creada el 2012 i agrupa diverses entitats espanyoles i franceses. Refbio va ser concebuda per establir una xarxa de col·laboració entre centres de recerca biomèdica en àrees rellevants per a la salut a l’espai dels Pirineus. Un altre dels seus objectius va ser promoure projectes de recerca competitius en l’àmbit europeu, contribuint a la millora de la relació i la vinculació entre hospitals, centres de recerca i universitats.

Conegueu aquí tots els detalls sobre Refbio.