La cita va reunir prop de 70 productors i distribuïdors de productes locals.
El passat divendres 27 de febrer es van donar cita al II Fòrum transfronterer agroalimentari aproximadament 70 productors i distribuïdors de productes locals de Bidasoa Sud Pays Basque al voltant de la temàtica "Innovació, competitivitat, promoció, contactes".

La trobada es va organitzar en el marc del projecte Innov Mugabe 2×2, promogut per Bidasoa activa i l’Agglomération Sud Pays Basque i cofinançat al 65% per Fons europeus FEDER a través del POCTEFA 2007-2013 (Programa de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra).

L’objectiu del POCTEFA i d’Innov Mugabe 2×2 és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera i impulsar el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible. En aquest sentit, el II Fòrum transfronterer agroalimentari va reunir empreses del sector agroalimentari dels 14 municipis que formen Bidasoa Sud Pays Basque per abordar temàtiques com els plans de promoció del sector agroalimentari, els programes de suport a projectes i serveis innovadors, l’e-commerce, la importància del packaging, les formes d’estalvi energètic o les noves iniciatives de màrqueting (com la campanya de ‘Gure Gourmet’).

Després de comptar amb les intervencions de cinc expertes en la matèria, es va obrir un espai per a trobades bilaterals de networking entre productors i distribuïdors que va suposar una oportunitat per posar en comú els seus productes i serveis i emprendre noves col•laboracions empresarials.

Per a acabar l’acte es va oferir una degustació de 8 tapes elaborades pel cuiner Iñigo Lavado a base d’una selecció de productes locals. A més, durant tot l’esdeveniment, es va poder visitar una exposició sobre la qualitat i diversitat de la producció agroalimentària de la zona.