Aquest any, per primera vegada, uns 40 països celebraran la cooperació i el treball conjunt entre les comunitats locals transfrontereres, el 21 de setembre de 2012.

La Diada de la Cooperació Europea és una oportunitat per donar visibilitat al treball que es realitza amb els projectes de cooperació transfronterera. Es duran a terme, per tota Europa, activitats públiques durant la setmana del 17 al 23 de setembre.

A més a més del divertiment, serà una oportunitat per descobrir totes les millores que aquestes iniciatives locals ens han suposat en tots els aspectes de la nostra vida quotidiana: creació d’ocupació, millora de l’atenció sanitària, protecció del medi ambient, transport o energia.
Aquest esdeveniment, organitzat per la Xarxa Interact, rep el recolzament total de la Comissió Europea mitjançant les paraules de Johannes Hahn, Comissari de Política Regional de la Unió Europea.

El Comissari Johannes Hahn parla en recolzament de la primera Diada de la Cooperació Europea, encoratja els ciutadans a compartir idees més enllà de les fronteres i solucionar plegats els problemes comuns. Destaca els avantatges que ha comportat la cooperació territorial en el passat i la necessitat que aquesta augmenti en el futur. Per acabar, Johannes Hahn encoratja a la gent a implicar-se i participar a la Diada de Cooperació Europea el 21 de setembre de 2012.
Des de la CTP, com a autoritat de gestió del Programa de Cooperació Territorial POCTEFA, està previst organitzar activitats artístiques per donar visibilitat a la cooperació desenvolupada en el marc del programa POCTEFA. Així, el 21 de setembre, es realitzarà el lliurament de premis de les obres participants al Concurs d’Art “Frontera, espai de cooperació”. A la vegada, es realitzarà a Pamplona una acció d’art de carrer amb la qual, mitjançant l’art, tots “esborrarem” fronteres. D’altra banda, el públic serà informat sobre el POCTEFA i podrà trobar tota la informació que desitgi sobre la cooperació al territori Espanya-França-Andorra i també sobre la cooperació a nivell europeu.
S’ha posat en marxa una web a nivell europeu per promoure aquesta Diada i la cooperació europea www.europeancooperationday.eu. A Facebook s’ha creat un grup, així com a Twitter