L’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic fa un primer balanç de l’intercanvi de coneixements científics sobre l’impacte del canvi climàtic a la muntanya.

Des d’abril de 2010, l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic porta a terme una àmplia consulta entre els actors del seu territori per reunir els coneixements científics existents en l’àmbit dels Pirineus i que poden ajudar els seus treballs per aprofundir el coneixement dels impactes directes o indirectes del canvi climàtic.
Com a fase prèvia a la definició d’indicadors del canvi climàtic, s’han pogut registrar 240 estudis i dades sobre el conjunt del massís, 180 s’aprofitaran.
Després d’aquesta primera etapa, el treball conjunt dels membres de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), dels actors socioprofessionals del territori i dels membres del Consell científic, associats en grups de treball temàtics, ha desembocat en la proposta d’un perfil pirinenc compartit (autèntic inventari transfronterer de les característiques i reptes principals del massís pel que fa al canvi climàtic) i d’una primera sèrie d’indicadors de seguiment.

En el marc del XXVIII Consell Plenari de la CTP, l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic, que, sota l’ègida del seu Consell Científic i dels seus col·laboradors territorials, s’ha proposat resumir el seu treball en un primer document públic de sensibilització (podeu baixar-vos el fullet en francès i en espanyol).
S’implantarà un pla d’accions per promoure i immortalitzar l’Observatori, per permetre alimentar els indicadors i estudiar i proposar estratègies d’adaptacions possibles per als sectors econòmics i entorns naturals més vulnerables. El projecte es presentarà en una convocatòria que s’organitzarà en el marc del POCTEFA.