Del 4 d’octubre al 31 de desembre de 2011, el Museu d’Història Natural de Tolosa de Llenguadoc obre les portes per acollir la nova exposició temporal “Objectif Pyrénées” (Objectiu Pirineus).

Aquesta exposició forma part de la Novela 2011 (http://novela.toulouse.fr/accueil) i s’inscriu dins el programa “2011, Any dels Pirineus”, procés de promoció del Massís dirigit per la Comunitat de Treball dels Pirineus.
 
El Museu d’Història Natural de Tolosa de Llenguadoc acull durant tres mesos aquesta exposició, perquè descobriu els paisatges pirinencs des de la mirada d’Eugène Trutat, fotògraf i membre clau de la cultura científica a Tolosa de Llenguadoc de la segona meitat del segle XIX.
 
Les plaques fotogràfiques realitzades per aquest amant de la natura us permetran copsar l’espai pirinenc en tot el seu abast, diversitat i dinàmica.
 
Gràcies a aquest fons fotogràfic, compost per uns 15.000 clixés aproximadament, i un dispositiu museogràfic original, redescobrireu i comprendreu l’espai pirinenc d’ahir i d’avui.
 
Per marcar les constants del paisatge o subratllar les evolucions naturals i les mutacions antròpiques, les fotografies fetes per Trutat es juxtaposen amb imatges actuals fetes per investigadors contemporanis (laboratori GÉODE).
Una sèrie d’instal·lacions multimèdia originals us permetran apreciar el massís dels Pirineus en tres dimensiones i adquirir una visió dinàmica de la natura que ens envolta.
 
Aquesta exposició, concebuda en diverses llengües, emprendrà el 2012 un circuit itinerant que passarà pels diferents territoris de la CTP.
 
Us agraden els Pirineus? Preparats, llestos, JA!
Objectiu Museu: seguint les passes d’Eugène Trutat