La Setmana de la Mòda a Saragòssa, qu’aurà luòc del 26 de setembre al 1er d’octobre, s’integra dins lo projècte europenc CEM (Centre d’Excelléncia de la Mòda).

CEM  es un projècte europenc de cooperacion transfrontalièira dins lo sector de la confeccion, dins l’encastre del Programa de Cooperacion Territoriala entre l’Espanha, la França e l’Andòrra (POCTEFA). L’objectiu es de crear lo Centre d’excelléncia de la mòda (CEM) que melhorarà l’eficacitat dels diferents domènis de las entrepresas del textil dels dos costats dels Pirenèus : comercial, produccion, innovacions, formacion, environament, etc. en establissent una estructura comuna entre los partenaris que participan al projècte que permetrà de respondre a las questions que se pausan las entrepresas del sector textil/confeccion. 
 
La Setmana de la Mòda a Saragòssa integrarà mantunas accions de promocion e mesclararà totes los grops del sector de la mòda. La primièira accion es Taller Benchmarking (los 26-29 de setembre) qu’engloban d’activitats conjuntas de talhaires-sartres e d’estilistas dins lo procediments de creacion d’un vestit. Lo 29 de setembre aurà luòc lo XIen Concors dels joves creators estilistas FTICA-ALCAMPO. Per aquel Concors, 6 joves talents presentaràn lors colleccions su scèna. Lo 30 de setembre aurà luòc la jornada tecnica de la mòda, e del 30 de setembre al 1er d’octobre se tendrà lo forum comercial SERVIMODA.
 
Per mai d’informacions sus la Setmana de la Mòda, clicatz aquí.