Dins sa volontat d’enfortir sas activitats de l’autre costat de la frontièra, Surfrider Foundation Europe s’es engatjat als costats de tres partenaris, la Federacion basca de Surf (EHSF), Eusko Ikaskuntza (Centre d’Estudis basques) e lo Conselh general dels Pirenèus Atlantics, a l’entorn del projecte Mare Urdina.

Aqueste projecte, finançat a 65% pel fons FEDER dins lo quadre del programa POCTEFA (programa operacional de cooperacion territoriala França-Espanha-Andòrra 2007-2013) a per objectiu de crear un movement ecò-actor en favor del litoral basc en botant en sinergia las accions dels partenaris en matèria de sensibilisacion, de proteccion de l’environament e de valorisacion del patrimòni natural. S’agís de mobilisar la populacion del País basc e de la far participar a las activitats Mare Urdina per fin que pòsca prene consciéncia de la riquesa de son environament, la conéisser, la celobrar, la protegir e la preservar.

 

Sensibilisar e educar

Dins lo quadre de son volet educacion e la sensibilisacion a l’environament, Mare Urdina a desvolopat una exposicion a destinacion dels enfants de 8 a 12 ans: « De las montanhas a l’ocean : lo periple d’un degot d’aiga ». S’agís d’una exposicion interactiva combinant d’animacions en tres dimensions sul cicle de l’aiga, de las intervencions e dels images dels professionals de la glissa. Lo public pòt aisidament comprene lo cicle de l’aiga e los enjuòcs que ne resultan gràcia a d’explicacions simplas e ludicas.

Pressentada del 28 de septembre al 20 d’octobre de 2010 a la Fondacion de l’environament Cristina Enea a Donostia-San Sebastian, fasiá egalament partida del programa dels 20 ans de Surfrider Foundation Europe calabrats a Biarritz del 23 al 1er de novembre de 2010.

 

 

Per tot saver sus l’exposicion e las datas a venir, rendetz-vos sul siti de Mare Urdina rubrica eveniments/agendà