El dijous 19 de maig, l’Aragó i els Pirineus Atlàntics van signar el conveni i els estatuts de l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial Espace Pourtalet, 1a primera AECT de dret espanyol i la segona de la frontera francoespanyola.

Dues institucions governaran l’AECT, prevista per a un període de 10 anys. El primer projecte d’aquesta nova entitat és el projecte de viabilitat hivernal entre Biescas i Laruntz. L’antic edifici de les duanes, situat a la frontera (costat espanyol), es convertirà en l’Espace Pourtalet, centre de retirada de la neu transfronterer al coll de Portalet. L’estiu servirà de centre cultural i de refugi del camí de sant Jaume.
A la llarga, l’AECT s’ampliarà a altres temàtiques, com la cultura, el desenvolupament econòmic o fins i tot el turisme. La seu de l’AECT es basarà a Sabiñánigo. La primera assemblea deliberant es reuneix aquesta tardor. El nomenament dels presidents, pressupostos, contractació i comunicació formaran part de l’ordre del dia per permetre la implantació efectiva d’aquesta nova estructura de gestió de projectes operacionals per a les dues institucions.