Com cada any i, ja en fa 15, la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) obre la convocatòria de projectes «Investigació», finançada per fons propis dels seus membres.
Centrada en tres eixos d’actuació, aquesta convocatòria té com a objectiu:
• Desenvolupar i consolidar les xarxes temàtiques d’investigació i col•laboració científictecnològica mitjançant el desenvolupament de projectes d’investigació comuns: Eix Xarxes (Modalitat A).
• Finançar la realització de projectes d’investigació científica i tecnològica innovadors, afavorint la cooperació entre universitats, centres tecnològics i empreses dels diferents territoris de la CTP: Eix Projecte d’Investigació (Modalitat C).
• Recolzar la mobilitat dels investigadors per reforçar la formació i la constitució de xarxes de grups d’investigació: Eix Mobilitat (Modalitat B).
La documentació necessària per presentar l’expedient de candidatura està disponible per a cadascun dels territoris des del 3 de maig de 2012, data d’inici de la convocatòria. La data límit per validar els expedients i trametre’ls als serveis de cada regió és el 13 de juliol de 2012.
S’haurà de presentar formulari de candidatura per a cadascun dels territoris que participin al projecte. Per exemple: si al Projecte A intervenen tres socis de Catalunya, un soci de Midi-Pyrénées i dos d’Andorra, s’haurà d’emplenar un formulari per a Catalunya, un altre per a Migjorn-Pirineus i un altre per a Andorra.

El reglament de la convocatòria es pot descarregar en francès o en espanyol
Andorra:
Modalitats: modalitats A, B i C
Data d’inici: 16 de maig
Presentació de l’expedient: www.recerca.ad
Contactes:
Marga Ceña i Helena Solé
Departament d’Ensenyament Superior i Recerca
Ministeri d’Educació i Joventut
Govern d’Andorra
Av. Rocafort, 21-23, Ed. El Molí
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel. + 376 743 300 Ext. 536

Aragó:
Modalitats: modalitats A, B i C
Presentació de l’expedient: http://www.aragon.es/DepartamentosOrganismosPublicos/Departamentos/IndustriaInnovacion/AreasTematicas/Investigacion/ch.BecasSubvencionesPremios.detalleDepartamento

Aquitània:
Modalitats: modalitats A i C
Presentació de l’expedient: http://les-aides.aquitaine.fr/article397.html

Catalunya:

Modalitats: modalitats A i B
Data d’inici: el mes de juny
Presentació de l’expedient:

País Basc:

Modalitats: Modalitats A, B (mitjançant la modalitat A) i C
Data d’inici: 25 de maig per Euskadi
Presentació de l’expedient: www.hezkuntza.ejgv.euskadi.net/r43-5552/es/contenidos/informacion/dib4/es_2035/proiektuak_pirineoak_c.html

Languedoc-Rousillon:
Modalitats: modalitat C
Presentació de l’expedient:

Midi-Pyrénées:
Modalitats: modalitats A, B i C
Presentació de l’expedient: www.midipyrenees.fr/Appel-a-Projets-Recherche-de-la-CTP

Navarra:
Modalitats: –
Presentació de l’expedient: –