BORDEUS – Aquitània – Euskadi
30 de novembre de 2009
En la cimera de Bordeus, el 30 de novembre passat, Alain Rousset, president del Consell Regional d’Aquitània va rebre Patxi López Álvarez, cap de govern regional de la comunitat autònoma del País Basc espanyol, per signar una declaració comuna que pretén concretar el compromís de les dues entitats vers la construcció d’una eurorregió comuna.

Encara que les dues institucions regionals desenvolupen conjuntament projectes de cooperació, com, per exemple, la Plataforma Aquitània-Euskadi en l’àmbit del transport i de la logística; la declaració comuna adoptada el 30 de novembre dóna encara més èmfasi a les col·laboracions existents perquè significa un tret inaugural a la creació d’una agrupació europea de cooperació territorial, base institucional d’una eurorregió.

Pel que fa als principals eixos de cooperació reforçada, aquesta eurorregió podria tenir competències en el camp dels transports, comunicacions, investigació i innovació, ensenyament superior, agricultura, i particularment l’agricultura de muntanya, i política lingüística, per al desenvolupament i defensa de la llengua basca.

Alain Rousset i Patxi López Álvarez han fixat un termini de sis mesos per redactar els estatuts i definir els objectius concrets d’aquesta eurorregió. Podria ampliar-se a altres membres, com Navarra.

Informació pràctica

Lloc web: