El President del Consell Regional d’Aquitània, Alain Rousset, és des del passat 29 d’octubre el nou president de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP). Alain Rousset va prendre possessió després de dos anys de presidència de Gilbert Savoia Sunyé, ministre d’Afers exteriors d’Andorra

De cara als dos pròxims anys, el nou president ha declarat que fomentarà la posada en marxa de projectes estructurals per afavorir el desenvolupament econòmic i social de l’espai pirinenc i de les zones litorals que integren el territori de la Comunitat de Treball, en estreta col·laboració amb tots els membres de la CTP.

Entre les seves prioritats, va esmentar l’aprofundiment i millora de les regles de gestió del Programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA) 2014-2020 en el marc d’un ús el més eficaç possible del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Així mateix, va declarar que la Comunitat de Treball dels Pirineus proposarà nous projectes que confirmin el seu propòsit d’engegar accions en tot l’espai pirinenc que resultin beneficioses per a la població. 

Alain Rousset s’ha compromès, també, a desenvolupar el treball de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic a través de la cooperació entre els investigadors d’ambdós costats de la frontera per analitzar l’escalfament global i els seus efectes en el massís pirinenc. 
Aquesta és la segona ocasió en què Alain Rousset presideix l’organisme, ja que va exercir aquest càrrec entre 1999 i 2001. 

La presidència de la Comunitat de Treball dels Pirineus és un càrrec rotatori que canvia cada dos anys i que exerceixen en ordre alfabètic els vuit territoris que formen part de la CTP: Andorra, Aquitania, Aragón, Euskadi, Catalunya, Languedoc-Roussillon, Midi-Pyrénées i Navarra.