Una nova ruta cicloturística de 350 km permet des d’aquest any descobrir Catalunya i el sud de França d’una manera diferent.

La ruta Pirinexus és un gran anell que connecta entre si diverses vies verdes de Catalunya i dels Pirineus Orientals, formant una única xarxa cicloturística a una banda i altra de la frontera. S’ha desenvolupat a partir de trams de vies verdes ja existents, que s’han unit per formar una de les majors xarxes cicloturístiques d’Europa. Aquesta ruta permet descobrir les comarques de Girona i del sud de França, amb una àmplia oferta cultural i gastronòmica, d’una forma original i saludable.

Pirinexus s’emmarca dins del projecte Enllaç, un projecte de cooperació transfronterera entre Catalunya i els Pirineus Orientals per al desenvolupament de les vies verdes en tots dos territoris. Gràcies a la col·laboració entre entitats catalanes i franceses, en el marc d’aquest projecte, s’ha pogut avançar en la construcció de nous trams, fent possible la continuïtat entre les diferents vies verdes existents.

D’altra banda, la cooperació ha permès adoptar els mateixos mètodes tècnics i millorar la senyalització de tota la xarxa. A més, el projecte Enllaç ha permès dur a terme una labor de comunicació i promoció conjunta d’aquesta ruta als dos països, apropant-la així tant als agents locals com al públic en general.

El projecte Enllaç va rebre un 65% del finançament dels Fons FEDER a través del POCTEFA.

Per a més informació sobre la ruta Pirinexus, premeu aquí.

Per a més informació sobre el projecte Enllaç, cliqueu aquí.