Lo darrièr 7 de novembre se debanèt a Pampaluna lo XXXI Conselh Plenari de la CTP. Pendent lo conselh i aguèt lo cambi de presidéncia de la CTP, que passèt a l’Organisme Andorran de Cooperacion Transfrontalièra aprèp dos ans de presidéncia de Navarra.

Lo Palais de Congrèsses Baluarte de Pampalona aculhiguèt lo darrièr 7 de novembre la celebracion del Conselh Plenari de la CTP, un acamp annal ont participan los presidents o sos representants dels territòris que fan partida d’aquel organisme transfrontalièr.

Ongan s’es fach lo balanç dels dos ans de presidéncia de Navarra de la CTP, abans de la transferir a l’Organisme Andorran de Cooperacion Transfrontalièra, que n’assumirà la presidéncia pendent los dos ans que vénon. Totes los territòris an reconegut e mercejat al Govèrn de Navarra per son trabalh de 2 ans de presidéncia (legir e telecargar aicí Informe Comunautat de Trabalh dels Pirenèus 2011-2013. Presidéncia de Navarra).

Las autoritats dels uèch territòris an signat una declaracion comuna ont inscrivon l’estrategia per l’avenidor de la CTP e sas accions dins l’estrategia Euròpa 2020.

Legir la Declaracion comuna.

S’es anonciat tanben pendent lo Conselh Plenari lo supòrt dels Estats espanhòl e francés a la candidatura de la CTP per Autoritat de gestion del Programa Operatiu de Cooperacion Territoriala Espanha-França-Andòrra dins lo periòde 2014-2020. S’agís d’un pas fòrça important per la CTP cap un dels objèctius estrategics vers l’avenidor.