L’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC) ha rebut 38 propostes en el marc de la convocatòria d’idees llançada per la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) per al desenvolupament del pla d’acció de l’Observatori 2014-2020. Les idees estan relacionades amb l’adaptació al canvi climàtic, l’anàlisi dels seus impactes i la vulnerabilitat del territori davant d’aquest fenomen
Els responsables de les propostes escollides participaran en el desenvolupament d’un o més projectes de cooperació transfronterera en col•laboració amb l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC) i cofinançats per fons europeus.

Les idees han sigut proposades per 33 entitats i agents (investigadors, associacions, centres científics o consultories) establerts a Espanya, França i Andorra; i que agrupen un total de 219 possibles entitats sòcies i col•laboradores.

Una vegada finalitzat el període de recepció d’idees s’ha iniciat la fase d’avaluació de les propostes, que es prolongarà fins a principis de setembre. Està previst una trobada presencial amb els responsables de les idees pre-seleccionades durant els dies 14 i 15 de setembre.