L’eveniment de clausura del projècte europèu ENECO2 amassèt en Logroño los representants de mai de 120 entrepresas ecoinnovatoiras d’Aragón, La Rioja, Navarra, Aquitaine e Midi-Pyrénées amb l’objectiu de partejar de bonas practicas e d’experiéncias de capitada e assentar las basas per de futuras collaboracions.
L’Amassada Transfrontalièra de l’Ecoinnovación’ permetèt donar a conéisser los resultats del projècte ENECO2 e donar de pistas a las PMEs assistents sobre cossí transformar los desfisses environamentals en d’oportunitats d’afars, “cossí daissar de veire l’ecoinnovación coma un còst e la comprene coma investiment”.

Foguèron dos jorns plens de dinamicas de grop e moments de networking entre d’entrepresas ont volguèt pas daissar d’assistir la Comunautat de Trabalh dels Pirenèus, amb son ròtle coma Autoritat de Gestion del POCTEFA (programa europèu qu’a impulsat la creacion del Malhum Transfrontalièr de l’Ecoinnovacion ENECO2). Ludovic Lareynie, Gestor de projèctes del STC presentèt davant los assistents los beneficis de la cooperacion transfrontalièra e las oportunitats que dobrís lo nòu periòde 2014-2020.