L’an 2003, l’ONU a declarat l’11 de decembre Jornada internacionala de la montanha. Aquela jornada contribua a sensibilizar la populacion e los govèrns sus l’importància de las montanhas.

Las montanhas jògan un ròtle plan important dins l’alimentacion en aiga doça de la mitat de la populacion mondiala. Protegisson a l’entorn de 12% de la populacion mondiala e un nombre impressionant d’espècias d’animals e de vegetals. Jògan un ròtle essencial dins los equilibris ecologics de la planeta.

La Jornada Internacionala de la Montanha representa l’escasença de desvolopar la presa de consciéncia de l’importància de las montanhas sus la planeta, de botar en evidéncia las oportunitats e las restriccions dins lo desvolopament durable de las montanhas, e de bastir las cooperacions qu’aportaràn un cambiament positiu a las montanhas del mond. Lo tèma 2011 se concentrarà dins «Montanhas e Bòsques». Aspira a desvolopar la presa de consciéncia de la pertinença dels bòsques de montanha e del ròtle que jòguen en una economia verda e en mai dins de mesuras d’adaptacion al cambiament climatic.

Dins aquel encastre, la Direccion generala de Mitan Natural e de Politica Forestièra espanhòla organiza un eveniment ont la CTP i participarà per presentar las siás accions e los projèctes en ligam amb aquesta tematica.

Per ne saber mai http://www.un.org/fr/events/mountainday/about.shtml