Conscients del dinamisme del sector scientific a l’escala del territòri, los membres de la CTP an lançat l’an 1996 una crida a projèctes Recèrca, finançat sus lors fons pròpris. Son objectiu: facilitar lo montatge de projèctes a l’escala europèa e la mesa en òbra d’accions integradas Sciéncia – Tecnologia – Entrepresa.

Renovelada cada annada, l’operacion permet a desparièras estructuras de tractar d’afars especificament pirenencs o de trabalhar sus problematicas comunas a l’ensemble del territòri de la CTP.

Al fial de las edicions, los tèmas an evoluit, los projèctes retenguts an levat de novèlas escomesas. Se son adaptats a las evolucions de las nòstras societats. En quinze ans, mai de 200 projèctes d’Investigacion son estats aital sostenguts mercés a l’atribucion de près de 10 milions d’èuros.

A l’escasença dels 15 ans de la Crida a projèctes Recèrca del Grop de Trabalh Recèrca de la Comission Formacion e desvolopament tecnologic, la CTP publica una brocadura sus las accions menadas en la matèria. Lo balanç aital presentat retraça 15 ans de collaboracion fructuosa entre investigadors e entrepreneires. Met l’accent sus d’iniciativas emblematicas qu’an desbocat a realizacions exemplaras. Soslinha l’engatjament fòrt de la CTP dins lo domeni de la Recèrca. Engatjament qu’a activament contribuat al desvolopament del territòri transfrontalièr e a son dardalhament europèu.

Telecargatz la brocadura en francés e en espanhòl