Uns 400 participants es van reunir a La Corunya els dies 25 i 26 de juny a la “Primera Conferència Europea sobre cooperació intel•ligent”, organitzada per la Xarxa CECICN
Amb la presència de nombroses personalitats, la Conferència va ser l’escenari d’anuncis importants, com el realitzar per videoconferència per José Manuel Durao Barroso, el President de la Comissió Europea, confirmant la proposta d’augment del pressupost de la política de cohesió, per al proper període de programació, fins els 12.000 milions d’euros. El Parlament Europeu, a través d’Ana Miranda, també va manifestar la voluntat d’augmentar aquests Fons del 3,48% al 7% del pressupost. Ambdues propostes s’hauran de debatre aquesta tardor per a la seva aprovació.
Alguns dels missatges que destaquen per part dels participants han estat: la necessitat que les estratègies europees i transfrontereres es recolzin de manera més estructural en les experiències locals o la necessitat de simplificar la gestió dels programes europeus i dels projectes, segons José María Piñero Campos, Director General de Fons Europeus del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques espanyol.
Així mateix, la CECICN i ARFE van presentar una sèrie de propostes recollides en un document estratègic, davant les quals els representants europeus es van mostrar receptius i que es poden consultar aquí.