Pamplona acollirà el pròxim dia 6 de novembre el primer Col•loqui internacional sobre canvi climàtic en zones de muntanya, una oportunitat única per conèixer les bones pràctiques desenvolupades a cada territori de muntanya per fer front a aquest important desafiament.

L’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC) celebrarà a la capital navarresa el seu esdeveniment final de projecte sota el lema "Observar per adaptar-se”, en el que s’analitzaran els riscos que el canvi climàtic suposa per les zones de muntanya. A aquesta trobada internacional, que tindrà lloc al Planetari de Pamplona, assistiran científics, autoritats europees, nacionals i regionals, agents socials i econòmics… Tots analitzaran la situació actual i les perspectives de futur d’uns espais especialment sensibles a les alteracions del clima. També s’examinaran amb especial atenció les diferents estratègies d’adaptació que actualment es duen a terme en aquest nou context climàtic. A la tarda, l’OPCC presentarà els resultats assolits per aquest projecte pioner en l’estudi del canvi climàtic en àrees de muntanya.

L’OPCC és una iniciativa innovadora en l’àmbit europeu per a l’estudi del canvi climàtic en zones de muntanya. Ha estat posat en marxa per la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) i ha comptat amb finançament del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013 (POCTEFA).

Pot consultar el programa o inscriure’s en el Col•loqui Internacional OPCC. Inscripció gratuïta fins a completar l’aforament.

Aprofiteu la seva estada a Pamplona per assistir a més esdeveniments sobre canvi climàtic!

– La XXVIII edició del Congrés Internacional de Comunicació (CICOM) sobre canvi climàtic, que tindrà lloc a Pamplona (Espanya) els propers dies 7 i 8 de novembre de 2013, tractarà aspectes relacionats amb la interacció entre el periodisme i la comunicació sobre medi ambient i, especialment, sobre el canvi climàtic. Per veure el programa i els ponents, cliqueu aquí.

Nota: Els assistents al Col•loqui Internacional OPCC podran gaudir d’avantatges per assistir al Congrés Internacional de Comunicació – CICOM. Per a inscriure’s, cliqueu aquí.

– El 5 de novembre comença el Festival Internacional de Televisió per a la Conservació i Divulgació de la Natura Telenatura. Cada tarda a les 19h30 podeu assistir a la projecció dels documentals finalistes en el Planetari de Pamplona. No t’ho perdis!