A final de gener, Marc Carballido, president delegat de la CTP, la secretària general i el seu director es van reunir a Brussel·les amb la Comissió Europea i diverses institucions europees. Es van trobar amb la directora general Regio que gestiona la política de cooperació de la Unió Europea, la diputada europea encarregada de l’informe sobre els futurs programes de cooperació, la representació permanent de França a Brussel·les, la secretària general de la Conferència de les Regions Perifèriques i Marítimes d’Europa i el conjunt de les representacions de les regions de la CTP i l’ambaixadora d’Andorra, membres de la CTP.

L’objectiu de les reunions és situar la CTP com a actor imprescindible en les reflexions dels futurs programes europeus 2014/2020. La CTP va aprofitar l’avinentesa per presentar la seva contribució al cinquè informe sobre la cohesió, podeu baixar-lo des del lloc web de la CTP. Aquesta contribució destaca el valor afegit que aporta la CTP pel que fa a la gestió integrada de les qüestions relacionades amb el massís dels Pirineus i la cooperació transfronterera, defensa, en particular, una política de cohesió ambiciosa, amb mitjans reforçats per a la cooperació transfronterera i els territoris de muntanya.

La delegació de la CTP tornar satisfeta d’aquest viatge pel que fa al futur dels projectes de cooperació, que disposaran de més finançament a la propera generació, i pel que fa al reconeixement de POCTEFA versus els ens europeus com a exemple de direcció territorial i de gestió de programa europeu per regions i un estat.