Els estudiants del Màster en gestió del desenvolupament sostenible i del canvi climàtic de l’Escola Superior de Comerç de Tolosa de Llenguadoc han desenvolupat les seves competències en l’àmbit de la recerca científica en temes relacionats amb el canvi climàtic, gràcies a la col•laboració amb l’OPCC.

Quina metodologia s’utilitza per al seguiment de les dades climàtiques? Quins són els reptes de la biodiversitat davant el canvi climàtic? Quins efectes podem esperar d’una expansió forestal als Pirineus? Aquestes van ser algunes de les qüestions abordades pels 11 estudiants del màster que van col•laborar amb l’OPCC. Els estudiants van elaborar sis fitxes tècniques de recerca sobre aquests temes i van comptar amb l’assessorament i la supervisió de membres del Consell Científic de l’OPCC.

Es tracta del primer projecte de col•laboració que es duu a terme entre l’OPCC i els estudiants d’un màster universitari. Aquesta cooperació ha estat possible gràcies a un Programa Operatiu Col•lectiu (POC).

L’experiència ha estat doblement positiva, atès que ha permès, d’una banda, que els estudiants del màster millorin les seves competències en l’àmbit de la recerca i aprofundeixin coneixements sobre temes relacionats amb el canvi climàtic i, de l’altra, que l’OPCC es beneficiï de noves idees, tot millorant la seva visibilitat i potenciant la seva presència en xarxes científiques universitàries.

Per a més informació podeu consultar la Newsletter n. 3 de l’OPCC.

Si desitgeu accedir a les fitxes tècniques, cliqueu aquí.

Recordatori: el proper dia 6 de novembre 2013 l’OPCC organitza a Pamplona el Col•loqui Internacional sobre canvi climàtic en zones de muntanya. Més informació al següent enllaç.