El Col•loqui Internacional de Canvi Climàtic en zones de muntanya organitzat per l’OPCC al Planetari de Pamplona ha aconseguit un gran èxit de participació, amb més de 150 assistents. Gràcies a tots per participar!

El passat 6 de novembre, l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC) va organitzar al Planetari de Pamplona un Col•loqui Internacional de canvi climàtic en zones de muntanya. Sota el lema “Observar per adaptar-se”, aquest col•loqui va reunir especialistes internacionals sobre canvi climàtic a la capital navarresa per analitzar els canvis als que les zones de muntanya hauran de fer front en el futur, així com debatre sobre les millors estratègies d’adaptació per aquest nou context.

Al esdeveniment van assistir més de 150 persones, entre especialistes, autoritats regionals, nacionals i europees, agents socials i econòmics. Un èxit de participació que ha demostrat l’interès que desperta aquest tema en la ciutadania.

A la tarda, l’OPCC va presentar els resultats assolits per aquest projecte al llarg dels seus més de tres anys d’existència, en temes com l’aigua, els boscos, els riscos naturals, la biodiversitat o els instruments de teledetecció.

La CTP es compromet per al futur de l’OPCC

L’OPCC és una iniciativa innovadora en l’àmbit europeu per a l’estudi del canvi climàtic en zones de muntanya. Ha estat posat en marxa per la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) i ha comptat amb finançament del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013 (POCTEFA). En aquest seminari, la CTP va comunicar la seva voluntat de seguir endavant amb els treballs de l’Observatori pirinenc del Canvi climàtic. Es va destacar la necessitat d’observar aquest canvi climàtic a nivell de tot el massís i de continuar construint un OPCC que treballa per ajudar a la presa de decisió política. El canvi climàtic seguirà sent en el futur una línia d’actuació estratègica per la CTP a causa del seu caràcter transversal, per las conseqüències que té en el territori i en les activitats humanes.

Per consultar les presentacions del Col•loqui Internacional de canvi climàtic en zones de muntanya, cliqueu aquí.