Vostè està aquí: Premi de la CTP : Retorn

Premi de la CTP

L’any 2009 es creen els Premis de la CTP per promoure les actuacions de cooperació transfronterera en l’àmbit del territori de la CTP.

Aquest concurs anual està format per dos blocs l'objectiu dels quals és donar suport, promoure i valorar les accions exemplars de cooperació transfronterera dirigides per actors del territori transpirinenc.

Premi de la CTP “Joventut” 2013

Si formeu part d’un centre d’ensenyament secundari o de formació professional, una associació, un centre cultural, un centre de joves... del territori de la CTP i porteu a terme accions transfrontereres a favor de la joventut... presenteu-vos als Premis de la CTP, categoria “Joventut”. Potser tindreu la sort de rebre una dotació de 10.000 € per ajudar a fer realitat el vostre projecte!

Modalitats de participació

Quan?
El concurs s'obre del 13 maig al 30 de agost de 2013

Com?
Baixeu-vos el reglament i el formulari d’inscripció (castellà).
 

Premis de la CTP “actors dinàmics” 2013
 

Modalitats de participació

Amb l’objectiu de reafirmar el seu compromís a favor de la cooperació transfronterera, els membres de la CTP han desitjat fomentar les iniciatives de cooperació que contribueixen al desenvolupament, al reconeixement o a la valorització dels seus territoris per la creació d’un premi que valora els actors dinàmics i que aposta pel futur dels seus projectes.

Qui hi pot participar?
Tota persona física o jurídica, pública o privada, establerta al territori de la Comunitat de Treball dels Pirineus, l’activitat del qual, el compromís i l’obra creadora tenen una veritable repercussió per al desenvolupament, el reconeixement o la valorització dels Pirineus i dels territoris que formen la CTP.

Quan?
El concurs s'obre del 13 maig al 30 de agost de 2013

Com?
Carregar el reglament i el dossier de candidatura (castellà).


                                                                               _______________________________________


Premis de la CTP "Joventut"

   Edició 2013

El Premi Joventut de la CTP va ser per al projecte “Els oficis de les estacions transpirinenques”, un projecte de cooperació transfronterera en la zona dels Pirineus per a la integració dels joves en el món laboral a través dels oficis relacionats amb les estacions d’esports d’hivern i els centres termals d’aquest territori. Socis:
- Lycée des Métiers Joseph Marie Jacquard de Midi-Pyrénées lidera aquest projecte de cooperació transfronterera
- tres centres d’ensenyament d’Aragó (I.E.S Siglo XXI de Pedrola, I.E.S. Bajo Aragón de Alcañiz i CPIFP Innovación Pirámide d’Osca).

Objectiu:
El seu objectiu és convertir-se en un referent per a la formació de treballadors en oficis relacionats amb el turisme termal i els esports d’hivern als Pirineus.


  Edició 2012

El premi "Joventut" de la CTP 2012 s’ha atorgat a l'Associació Navarra Nou Futur, cap de fila del Projecte LIMITIS FORUM - Los jóvenes proponen soluciones/Les jeunes proposent donis solutions/Gazteak irtenbideak proposatzen dituzte.Aquest projecte, dut a terme per socis de Navarra, País Basc i Aquitània, té com a objectiu sensibilitzar la població en general, i a la joventut d'avui en dia, i desmentir els mites per tal de reduir l'abisme existent entre els joves i el món dels adults. De fet, LIMITIS FORUM proposa dinamitzar grups d'adolescents en espais d'educació, tant reglada com no reglada, al voltant del tema de la crisi que travessa Europa, mitjançant l'organització d'un concurs de vídeos gravats amb telèfons mòbils. Finalment, tots els treballs es difondran a través de la celebració d’una gala i es votaran per atorgar els 2 premis que seran lliurats (un per a cada banda de la frontera). Tots els treballs dels joves es podran veure a: www.espaciokrea.org.

Carregar el dossier de candidatura.  Edició 2011

El dijous 27 d’octubre a Tolosa, dins del marc del seu Consell Plenari, la CTP va entregar els seus premis, adjudicats a projectes a favor de la cooperació transpirinenca. El Premi Joventut de la CTP, va ser entregat a l’Institut de ensenyament general i tecnològic agrícola Federico García Lorca de Théza (Pirineus orientals) i a l’Institut Axular de San Sebastià (País Basc) pel seu projecte: “Del País Rossellonès al País Basc: els nostres alumnes en el camí del desenvolupament sostenible". Aquest projecte d’educació per al desenvolupament es centra en dues temàtiques mediambientals: la gestió de l’aigua i la gestió de la biodiversitat. 
 

El projecte es desenvolupa en diferents seccions. Es basa en l’organització de viatges d’estudi que permetin als alumnes descobrir i comprendre altres territoris diferents als seus, i que giren al voltant de temes lligats al desenvolupament sostenible dels territoris, les seves dimensions històriques i culturals i l’aplicació de l’Agenda 21 al centre col·laborador. Durant el projecte es realitzarà un documental sobre la col·laboració. Les imatges les gravaran els alumnes amb el material que disposin les escoles. Per últim, en el marc d’aquest projecte, es desenvoluparà una plataforma col·laborativa multimèdia dedicada al desenvolupament sostenible. L’objectiu és permetre l’accés a aquests recursos a altres centres escolars del territori de la CTP, animant-les així a unir-se a aquest projecte.

 
Edició 2010

El Premi dels Pirineus Joventut 2010 va registrar 16 candidatures. El 18 de març de 2010 el jurat del Premi dels Pirineus Joventut va escollir com a guanyador de la primera edició del concurs el projecte “FAIRE: Former A une Insertion professionnelle Européenne Réussie”.
L'objectiu del projecte, dirigit pel Lycée Charles Cros de Carcassona (Llenguadoc-Rosselló, França) i l’IES San Lorenzo (Aragó, Espanya), és afavorir l’adaptació professional dels alumnes en el sector de la restauració.

Per a més informació sobre el Premi dels Pirineus 2009, baixeu-vos:
- el balanç de les 16 candidatures
- la presentació resumida del projecte guanyador


Premis de la CTP "actors dinàmics"


Edició 2012

 

El projecte "La llana, vector de la renovació dels vincles històrics, econòmics i culturals entre els territoris pirinencs: per a un renaixement de les xarxes transfrontereres de proximitat i de complementarietat" ha rebut el Premi"Forces vives" 2012.
 
Amb aquest premi, la CTP reconeix el paper econòmic, social, cultural i històric que la llana dels Pirineus pot desenvolupar a través d'un projecte com aquest. Per als socis de Migjorn-Pirineus i d'Aragó, l’objectiu és poder atorgar-li a la llana pirinenca un valor del qual tots els actors (criadors, transformadors i compradors) en pugui treure profit. Això requereix la recerca de productes diferents que es puguin crear mitjançant la transformació in situ del velló, per tal d’atorgar-li valor, i que haurà de ser analitzada. Es realitzaran experiments creuats i exposicions de nous productes i s'implantaran xarxes complementàries a la de la nova xarxa transfronterera, al circuit de comercialització i a la protecció de la denominació d'origen.

Edició 2011

Al Tribut de les Tres Vaques, aquest va rebre el Premi “Forces Vives” de la Comunitat de Treball dels Pirineus, reconeixent d’aquesta forma el paper històric d’aquest pacte transfronterer i el seu valor com a patrimoni cultural immaterial. El Tribut de les Tres Vaques (1375) es pot considerar el tractat vigent més antic d’Europa.

El Tribut de les Tres Vaques ha creat vincles tan forts entre els municipis del Roncal i Baretous que les seves relacions van molt més enllà de la cerimònia del Tribut de les Tres Vaques. Fa 50 anys van construir, amb els seus propis mitjans, una carretera transfronterera que uneix les dues valls i, avui en dia, duen a terme de manera conjunta projectes turístics i educatius amb la neu com a tema principal.

Edició 2010

En línia amb les orientacions del Pla d’accions 2009-2011 de la CTP, aquesta edició ha destacat els projectes que integren una visió de desenvolupament sostenible. Entre les tres candidatures presentades, el jurat ha seleccionat el Contracte del riu Segre com a guanyador.

 

 

Per a més informació sobre el Premi dels Pirineus 2010 Actors Dinàmics 2010:

 

Edició 2009

L’any 2009 s’han presentat 19 candidatures als Premis dels Pirineus Actors d’Innovació. El guanyador de l’edició 2009 és el consorci transfronterer Bidasoa – Txingudi.

Creat en 1998 per les tres municipalitats frontereres d’Hondarribia, Irún i Hendaia, el Consorci Bidasoa – Txingudi ha materialitzat una antiga cooperació d’una vintena d’anys i una història comuna més antiga encara.

Si voleu conèixer més informació sobre: 

 
 

El trofeu dels Premis de la CTP

             
                     

Amb l’objectiu d’impulsar els joves artistes del territori, aquest 2009 la CTP ha engegat un concurs adreçat a les escoles nacionals de Belles Arts perquè creïn un trofeu que es lliurarà als guanyadors dels Premis dels Pirineus.

El guanyador del concurs per a la realització del trofeu del Premi dels Pirineus és l’École des Beaux-Arts de Toulouse.

Dues altres escoles eren en competició:  l'Escuela de Arte de Pamplona (Navarre) et l'Escuela de Arte de Corella (Navarre). 

 

Cercador

RéchercherPOCTEFA: www.poctefa.eu

POCTEFA: www.poctefa.eu