El passat 28 d’octubre va tenir lloc el XXVIII Consell Plenari de la CTP a Bagnères-de-Luchon. Una cita dels actors pirinencs amb espais de trobada, de treball i d’hospitalitat que no va defraudar les expectatives.

El fòrum de les iniciatives transfrontereres va ser tot un èxit, va registrar més de 500 visitants, que es van interessar pels diferents estands dels projectes, van conversar amb els beneficiaris del programa europeu POCTEFA, van proposar idees,… Als quatre tallers, Ordenació del territori i infraestructures, Formació i desenvolupament econòmics, Recerca i desenvolupament i Medi ambient i turisme sostenible també hi va haver un ple a vessar. Es farà una enquesta de satisfacció per conèixer l’acceptació de les activitats propostes en el marc del Plenari i poder millorar encara més les trobades futures.

2011, Any dels Pirineus

El XXVIII Consell Plenari de la CTP també va servir per centrar les mirades en el projecte 2011, Any dels Pirineus, que mobilitzarà el proper any el conjunt dels actors pirinencs.

Mitjançant aquest projecte, dirigit per la CTP, cada membre de la CTP s’inscriu en un procés comú de promoció turística del territori pirinenc. Es tracta d’una xarxa de col·laboradors (francesos, espanyols i andorrans) que actuarà per reforçar i consolidar l’interès, la notorietat, la imatge dels Pirineus i portar a terme accions per presentar els Pirineus com a una destinació única en actes professionals del sector turístic.

A més, s’ha preparat un pla mediàtic adreçat a França, Espanya i el Regne Unit per donar a conèixer la proposta. S’ha aconseguit la col·laboració de la cadena de televisió France 3 i les cadenes autonòmiques del costat sud dels Pirineus (RTVA a Andorra, Euskal Telebista, TV3 i es negocia ampliar la col·laboració a les cadenes aragoneses i navarreses). L’estiu de 2011 tindrà lloc un acte federador que consistirà a organitzar una travessa pedestre dels Pirineus amb etapes festives i, finalment, durant tot el 2011 es celebraran actes culturals, esportius, conferències,… en el conjunt del territori.

2011, Any dels Pirineus és sobretot un procés actiu i participatiu. Tots els actors dels Pirineus estan convidats a col·laborar en aquest projecte, proposant actes que obtindran el segell 2011, Any dels Pirineus. Podeu baixar-vos aviat el document en francès o en castellà per inscriure el vostre acte dins el programa 2011, Any dels Pirineus.

En resum, el 28 d’octubre, a Bagnères-de-Luchon, es va donar una magnífica imatge dels Pirineus i dels seus actors.