Després de passar els primers episodis per Canal Odisea a Espanya i a Portugal, participar en festivals i aparèixer en presentacions de trobades, conferències i congressos internacionals, ara, la sèrie Huellas Trashumantes, amb els Pirineus com a protagonistes, s’emet completa a la 2 de TVE, els dissabtes a les 13h00.

El dissabte 27 d’agost, la 2 de TVE va començar l’emissió dels deu episodis de la sèrie Huellas trashumantes, emesos pel Canal Odisea a Espanya. Els capítols, de mitja hora de duració, s’emeten a les 13 hores. Per ordre d’aparició: La cañada de los roncaleses; El cordel de las avileñas. De Extremadura a Gredos; Trashumantes de Guadalaviar; Por la cañada conquense; Caballos trashumantes de los Pirineos. La Vall Fosca; La vereda de las reses bravas. De Sierra Morena a la Sierra de Albarracín; Trashumancia al Mediterráneo. Por la ruta del Llosar; Cabreros trashumantes extremeños. Por el valle del Jerte; La cañada de las Merinas. De las montañas cantábricas a Extremadura; La cabañera del pirineo aragonés i Cabreros trashumantes extremeños, A la sierra de la Vera.

 

Cada capítol tracta un itinerari transhumant. S’han documentat els viatges d’anada i de tornada, a la primavera i a la tardor, la vida de pastors i bestiars al canal i els espais naturals que connecten aquests camins tradicionals.