L’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques del Govern d’Andorra convoca l’edició 2012 del Premi Pirene de periodisme interpirinenc. Els periodistes interessats poden presentar reportatges (premsa, ràdio i televisió) que tractin sobre un tema relacionat amb els Pirineus, amb la condició que s’hagi publicat entre l’1 de juliol de 2011 i el 30 de juny de 2012.

Els reportatges que optin al premio poden estar redactats en qualsevol llengua d’ús als Pirineus (català, francès, espanyol, basc, aragonès o occità). A més a més, des del 2002 i amb l’objectiu de dotar el premi d’una dimensió més internacional, també es poden presentar reportatges en anglès. La dotació d’aquest premi és de 6000 € aportats pel Govern d’Andorra, dels quals 3000 € seran destinats a la categoria de reportatge audiovisual (televisió o ràdio) i els altres 3000 € a la de premsa escrita.
Excepcionalment, i amb el consentiment dels seus autors, el jurat podrà tenir en compte reportatges que s’adaptin a l’esperit del premi, malgrat no s’hagin presentat.
Els reportatges candidats i el formulari d’inscripció s’hauran d’enviar abans del 31 de juliol de 2012 a la Biblioteca Pública del Govern, Ed. Prada Casadet, AD500 Andorra la Vella, Principat d’Andorra.

Zoom sobre l’edició 2011
El jurat de la XVI edició del Premi Pirene de periodisme interpirinenc, format per Andrés LUENGO (Redactor del Periòdic d’Andorra), Pati MOLNÉ (Cap de comunicació de Molines Patrimonis) i Marisol FUENTES (Directora de Ràdio Ser Principat d’Andorra), després de valorar els 31 treballs presentats (23 de premsa escrita i 8 de ràdio i televisió), ha decidit atorgar els següents premis:
          Categoria premsa escrita: premio de 1500 € a Alberto Martínez Embid, pel conjunt d’articles publicats al bloc Desnivel entre els mesos de febrer i maig de 2011: http://albertomartinez.desnivel.com/blogs/2011/02/
          El primer Premi Pirene de reportatge de premsa escrita: desert
          Categoria premsa audiovisual: premio de 1500 € concedit al reportatge radiofònic de Patrick Avakian, emès per Campus FM Tolosa al programa H1000, al març de 2011. El jurat ha valorat la seva qualitat sonora, la seva acurada elaboració, així com la forma de descriure els paisatges a través d’un mitjà de comunicació (la ràdio), on les imatges s’han de recrear mitjançant elements sonors, amb les dificultats que això implica.
          El primer Premio Pirene de reportatge de premsa audiovisual de 3005 € s’ha atorgar al reportatge “BC Andorra 40 anys 1970-2010” de Xavier Mujal, David Ramos i M. Creu Rosell, emès per Andorra Televisió el 10 de febrer de 2011.
El jurat ha valorat l’originalitat i emoció que transmet aquest treball que, mitjançant l’esport, ofereix una visió particular d’Andorra i la seva evolució. Aquest reportatge resulta interessant per l’elevat nombre de testimonis que hi participen i el seu valor en el món del basquet.

Per a més informació sobre l’edició 2012: www.pirene.ad
Correu electrònic:
bibliopublica@andorra.ad
Tel.: +376 828 750     Fax: +376 829 541