L’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC) celebrarà a la capital navarresa el seu esdeveniment final de projecte amb el lema "Observar per adaptar-se”. A la trobada assistiran científics, autoritats europees, nacionals i regionals, agents socials i econòmics… Tots analitzaran la situació actual i les perspectives de futur d’uns espais especialment sensibles a les alteracions del clima com són les zones de muntanya. També s’examinaran amb especial atenció les diferents estratègies d’adaptació que s’hauran de dur a terme en aquest nou context climàtic.

El Col•loqui també servirà per presentar el treball que l’OPCC ha desenvolupat al llarg d’aquests anys a través de tots els seus socis, en temes com l’aigua, els boscos, els riscos naturals, la biodiversitat o els instruments de teledetecció.

L’OPCC és una iniciativa innovadora en l’àmbit europeu per a l’estudi del canvi climàtic en zones de muntanya. Ha estat posat en marxa per la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) i ha comptat amb finançament del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013 (POCTEFA).

Més informació