Dijous, 20 de setembre de 2012, s’han lliurat a Pamplona els premis del concurs d’art «Frontera, espai de cooperació». Aquest concurs, organitzat en el marc de la celebració del Dia de la Cooperació Europea, ha premiat dos joves artistes de la zona per les obres que reflecteixen la seva visió de la frontera

Els premis han estat lliurats per dos membres del jurat encarregat de valorar les obres presentades a concurs. En primer lloc, Javier Manzanos, Director del Centre d’Art Contemporani Huarte ha fet lliurament del diploma a Amaia Gracia, guanyadora del Gran Premi del concurs, dotat amb 3.000 €. Gracia és una jove artista plàstica membre del Centre de Producció Artística Bilbaoarte, i el seu treball s’ha centrat en els Pirineus en els darrers anys.
A continuació, el membre andorrà del jurat, Alfons Valdés, arquitecte i pintor, ha fet una al•locució on ha dit que Andorra actua com a pont cultural entre els seus dos veïns. Prèviament, ha participat pintat amb els seus dissenys una fitxa de dòmino per col•locar-la entre les que cauran la jornada del 21. El guanyador del segon premi (dotat amb 1.000 €), Alexandre Montourcy, no ha pogut assistir a la cerimònia per compromisos laborals, però ha enviat un missatge on destacava la tasca de la CTP i el POCTEFA per transformar un obstacle, com és la frontera, en una font de trobada i intercanvi, influint en el treball dels artistes que hi viuen a prop seu.

 

Les obres d’ambdós guanyadors han pogut ser contemplades pels assistents al lliurament de premis i ja es troben exposades al Centre Huarte d’Art Contemporani fins al 30 de novembre.