La construcció de l’edifici polivalent per a la dinamització transfronterera s’ha dut a terme dins del marc del projecte Espalet del POCTEFA.
El dilluns 27 d’octubre es va inaugurar a la Duana del Portalet un centre de dinamització transfronterera i una seu per a la viabilitat hivernal, dues construccions promogudes per l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) Espai Portalet per a impulsar la millora de les comunicacions i les relacions entre Aragó i França.

L’AECT Espai Portalet està integrat pel Gobierno de Aragón i el Département des Pyrénées-Atlantiques, els qui, a través d’aquesta iniciativa, busquen assegurar un correcte manteniment del pas transfronterer, especialment durant l’hivern, i donar suport a projectes d’interès comú en l’àmbit econòmic, sociocultural i turístic que repercuteixin en la generació de llocs de treball i en la riquesa cultural d’ambdós territoris.

La presidenta del Gobierno de Aragón, Luisa Fernanda Rudi, i el president del Conseil Général des Pyrénées-Atlantiques, George Labazée, van participar en l’acte d’inauguració, al que van assistir també representants europeus i la directora de la Comunitat de Treball dels Pirineus, Cristina Prat.

La construcció de l’edifici polivalent per a la dinamització transfronterera s’ha dut a terme dins del marc del projecte Espalet del POCTEFA (Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra) que ha aportat el 65% del finançament total que ascendeix a 1,3 milions d’euros.