El Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA) ha rebut 38 projectes en la tercera convocatòria per al període 2007-2013.
Per regions, Aquitaine és la que participa en més projectes (24), seguida pel País Basc (18), Aragó (17) i Midi Pyrénées (16). Tant Catalunya com Navarra participen en nou projectes, i Languedoc-Roussillon en tres.

En les anteriors convocatòries, es van rebre 244 projectes en total, dels quals 133 van ser programats entre 2007 i 2011.

Entre les iniciatives rebudes en aquesta ocasió, existeixen projectes de cooperació transfronterera de l’àmbit del turisme, R+D, infraestructures, transports, urbanisme, formació, prevenció de riscos, música, etc.

La convocatòria admetia propostes en qualsevol dels eixos prioritàries del Programa Operatiu. Els tres eixos són:

• Reforçar la integració transfronterera en l’àmbit de les activitats econòmiques, d’innovació i del capital humà.
• Posar en valor els territoris i el patrimoni natural i cultural, així com protegir-los i gestionar-los de manera sostenible.
• Millorar la qualitat de vida de les poblacions a través d’estratègies comunes d’estructuració territorial i de desenvolupament sostenible.

El procés de selecció dels projectes es durà a terme durant els propers mesos. Es preveu que el Comitè de Programació i selecció dels projectes, compost per representants de les autoritats públiques que participen en el programa, adopti la seva decisió a la primavera de 2014.